Venezuela

För resor till Venezuela så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Venezuela är 240 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Venezuela. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Venezuela och att platsen i Venezuela är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Venezuela beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Venezuela för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag240 SEK
Halv dag120 SEK (50%)
Efter tre månader168 SEK (70%) per hel dag
Efter två år120 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon120 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Venezuela under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Venezuela

Venezuela, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden VE. Under ett besök i Venezuela kan det vara värt att besöka huvudstaden Caracas. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Venezuela kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Bolívar och har valutakoden VEF.