Uruguay

För resor till Uruguay så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Uruguay är 547 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Uruguay. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Uruguay och att platsen i Uruguay är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Uruguay beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Uruguay för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag547 SEK
Halv dag273 SEK (50%)
Efter tre månader382 SEK (70%) per hel dag
Efter två år273 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon273 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Uruguay under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Uruguay

Uruguay, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden UY. Under ett besök i Uruguay kan det vara värt att besöka huvudstaden Montevideo. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Uruguay kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Uruguayansk peso och har valutakoden UYU.