Surinam

För resor till Surinam så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Surinam är 456 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Surinam. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Surinam och att platsen i Surinam är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Surinam beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Surinam för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag456 SEK
Halv dag228 SEK (50%)
Efter tre månader319 SEK (70%) per hel dag
Efter två år228 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon228 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Surinam under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Surinam

Surinam, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden SR. Under ett besök i Surinam kan det vara värt att besöka huvudstaden Paramaribo. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Surinam kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Surinamesisk dollar och har valutakoden SRD.