Paraguay

För resor till Paraguay så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Paraguay är 262 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Paraguay. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Paraguay och att platsen i Paraguay är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Paraguay beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Paraguay för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag262 SEK
Halv dag131 SEK (50%)
Efter tre månader183 SEK (70%) per hel dag
Efter två år131 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon131 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Paraguay under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Paraguay

Paraguay, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden PY. Under ett besök i Paraguay kan det vara värt att besöka huvudstaden Asunción. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Paraguay kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Guarani och har valutakoden PYG.