Peru

För resor till Peru så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Peru är 354 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Peru. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Peru och att platsen i Peru är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Peru beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Peru för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag354 SEK
Halv dag177 SEK (50%)
Efter tre månader247 SEK (70%) per hel dag
Efter två år177 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon177 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Peru under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Peru

Peru, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden PE. Under ett besök i Peru kan det vara värt att besöka huvudstaden Lima. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Peru kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Nuevo sol och har valutakoden PEN.