Guyana

För resor till Guyana så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Guyana är 474 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Guyana. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Guyana och att platsen i Guyana är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Guyana beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Guyana för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag474 SEK
Halv dag237 SEK (50%)
Efter tre månader331 SEK (70%) per hel dag
Efter två år237 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon237 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Guyana under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Guyana

Guyana, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden GY. Under ett besök i Guyana kan det vara värt att besöka huvudstaden Georgetown. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Guyana kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Guyansk dollar och har valutakoden GYD.