Ecuador

För resor till Ecuador så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Ecuador är 689 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Ecuador. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Ecuador och att platsen i Ecuador är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Ecuador beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Ecuador för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag689 SEK
Halv dag344 SEK (50%)
Efter tre månader482 SEK (70%) per hel dag
Efter två år344 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon344 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Ecuador under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Ecuador

Ecuador, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden EC. Under ett besök i Ecuador kan det vara värt att besöka huvudstaden Quito. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Ecuador kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Amerikansk dollar och har valutakoden USD.