Colombia

För resor till Colombia så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Colombia är 253 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Colombia. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Colombia och att platsen i Colombia är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Colombia beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Colombia för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag253 SEK
Halv dag126 SEK (50%)
Efter tre månader177 SEK (70%) per hel dag
Efter två år126 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon126 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Colombia under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Colombia

Colombia, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden CO. Under ett besök i Colombia kan det vara värt att besöka huvudstaden Bogota. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Colombia kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Colombiansk peso och har valutakoden COP.