Chile

För resor till Chile så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Chile är 411 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Chile. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Chile och att platsen i Chile är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Chile beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Chile för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag411 SEK
Halv dag205 SEK (50%)
Efter tre månader287 SEK (70%) per hel dag
Efter två år205 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon205 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Chile under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Chile

Chile, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden CL. Under ett besök i Chile kan det vara värt att besöka huvudstaden Santiago. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Chile kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Chilensk peso och har valutakoden CLP.