Brasilien

För resor till Brasilien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Brasilien är 430 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Brasilien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Brasilien och att platsen i Brasilien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Brasilien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Brasilien för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag430 SEK
Halv dag215 SEK (50%)
Efter tre månader301 SEK (70%) per hel dag
Efter två år215 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon215 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Brasilien under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Brasilien

Brasilien, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden BR. Under ett besök i Brasilien kan det vara värt att besöka huvudstaden Brasilia. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Brasilien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Real och har valutakoden BRL.