Brasilien

För resor till Brasilien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Brasilien är 245 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Brasilien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Brasilien och att platsen i Brasilien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Brasilien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Brasilien för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag245 SEK
Halv dag122 SEK (50%)
Efter tre månader171 SEK (70%) per hel dag
Efter två år122 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon122 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Brasilien under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Brasilien

Brasilien, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden BR. Under ett besök i Brasilien kan det vara värt att besöka huvudstaden Brasilia. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Brasilien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Real och har valutakoden BRL.