Bolivia

För resor till Bolivia så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Bolivia är 324 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Bolivia. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bolivia och att platsen i Bolivia är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bolivia beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bolivia för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag324 SEK
Halv dag162 SEK (50%)
Efter tre månader226 SEK (70%) per hel dag
Efter två år162 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon162 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bolivia under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bolivia

Bolivia, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden BO. Under ett besök i Bolivia kan det vara värt att besöka huvudstaden La Paz. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bolivia kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Boliviano och har valutakoden BOB.