Argentina

För resor till Argentina så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Argentina är 240 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Argentina. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Argentina och att platsen i Argentina är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Argentina beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Argentina för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag240 SEK
Halv dag120 SEK (50%)
Efter tre månader168 SEK (70%) per hel dag
Efter två år120 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon120 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Argentina under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Argentina

Argentina, som är ett av länderna i Sydamerika, har landskoden AR. Under ett besök i Argentina kan det vara värt att besöka huvudstaden Buenos Aires. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Argentina kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Argentinsk peso och har valutakoden ARS.