Samoa

För resor till Samoa så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Samoa är 608 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Samoa. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Samoa och att platsen i Samoa är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Samoa beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Samoa för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag608 SEK
Halv dag304 SEK (50%)
Efter tre månader425 SEK (70%) per hel dag
Efter två år304 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon304 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Samoa under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Samoa

Samoa, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden WS. Under ett besök i Samoa kan det vara värt att besöka huvudstaden Apia. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Samoa kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Tala och har valutakoden WST.