Vanuatu

För resor till Vanuatu så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Vanuatu är 731 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Vanuatu. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Vanuatu och att platsen i Vanuatu är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Vanuatu beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Vanuatu för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag731 SEK
Halv dag365 SEK (50%)
Efter tre månader511 SEK (70%) per hel dag
Efter två år365 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon365 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Vanuatu under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Vanuatu

Vanuatu, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden VU. Under ett besök i Vanuatu kan det vara värt att besöka huvudstaden Port Vila. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Vanuatu kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Vatu och har valutakoden VUV.