Vanuatu

För resor till Vanuatu så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Vanuatu är 576 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Vanuatu. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Vanuatu och att platsen i Vanuatu är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Vanuatu beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Vanuatu för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag576 SEK
Halv dag288 SEK (50%)
Efter tre månader403 SEK (70%) per hel dag
Efter två år288 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon288 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Vanuatu under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Vanuatu

Vanuatu, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden VU. Under ett besök i Vanuatu kan det vara värt att besöka huvudstaden Port Vila. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Vanuatu kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Vatu och har valutakoden VUV.