Tonga

För resor till Tonga så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Tonga är 482 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Tonga. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Tonga och att platsen i Tonga är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Tonga beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Tonga för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag482 SEK
Halv dag241 SEK (50%)
Efter tre månader337 SEK (70%) per hel dag
Efter två år241 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon241 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Tonga under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Tonga

Tonga, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden TO. Under ett besök i Tonga kan det vara värt att besöka huvudstaden Nuku′alofa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Tonga kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Pa′anga och har valutakoden TOP.