Papua Nya Guinea

För resor till Papua Nya Guinea så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Papua Nya Guinea är 662 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Papua Nya Guinea. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Papua Nya Guinea och att platsen i Papua Nya Guinea är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Papua Nya Guinea beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Papua Nya Guinea för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag662 SEK
Halv dag331 SEK (50%)
Efter tre månader463 SEK (70%) per hel dag
Efter två år331 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon331 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Papua Nya Guinea under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Papua Nya Guinea

Papua Nya Guinea, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden PG. Under ett besök i Papua Nya Guinea kan det vara värt att besöka huvudstaden Port Moresby. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Papua Nya Guinea kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kina och har valutakoden PGK.