Nya Zeeland

För resor till Nya Zeeland så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Nya Zeeland är 656 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Nya Zeeland. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Nya Zeeland och att platsen i Nya Zeeland är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Nya Zeeland beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Nya Zeeland för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag656 SEK
Halv dag328 SEK (50%)
Efter tre månader459 SEK (70%) per hel dag
Efter två år328 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon328 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Nya Zeeland under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Nya Zeeland

Nya Zeeland, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden NZ. Under ett besök i Nya Zeeland kan det vara värt att besöka huvudstaden Wellington. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Nya Zeeland kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Nyzeeländsk dollar och har valutakoden NZD.