Nauru

För resor till Nauru så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Nauru är 373 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Nauru. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Nauru och att platsen i Nauru är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Nauru beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Nauru för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag373 SEK
Halv dag186 SEK (50%)
Efter tre månader261 SEK (70%) per hel dag
Efter två år186 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon186 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Nauru under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Nauru

Nauru, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden NR. Under ett besök i Nauru kan det vara värt att besöka huvudstaden Yaren. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Nauru kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Australisk dollar och har valutakoden AUD.