Kiribati

För resor till Kiribati så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Kiribati är 456 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Kiribati. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kiribati och att platsen i Kiribati är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kiribati beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kiribati för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag456 SEK
Halv dag228 SEK (50%)
Efter tre månader319 SEK (70%) per hel dag
Efter två år228 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon228 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kiribati under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kiribati

Kiribati, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden KI. Under ett besök i Kiribati kan det vara värt att besöka huvudstaden Tarawa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kiribati kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Australisk dollar och har valutakoden AUD.