Mikronesien

För resor till Mikronesien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Mikronesien är 397 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Mikronesien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Mikronesien och att platsen i Mikronesien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Mikronesien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Mikronesien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag397 SEK
Halv dag198 SEK (50%)
Efter tre månader277 SEK (70%) per hel dag
Efter två år198 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon198 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Mikronesien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Mikronesien

Mikronesien, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden FM. Under ett besök i Mikronesien kan det vara värt att besöka huvudstaden Palikir. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Mikronesien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Amerikansk dollar och har valutakoden USD.