Australien

För resor till Australien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Australien är 817 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Australien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Australien och att platsen i Australien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Australien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Australien för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag817 SEK
Halv dag408 SEK (50%)
Efter tre månader571 SEK (70%) per hel dag
Efter två år408 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon408 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Australien under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Australien

Australien, som är ett av länderna i Oceanien, har landskoden AU. Under ett besök i Australien kan det vara värt att besöka huvudstaden Canberra. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Australien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Australisk dollar och har valutakoden AUD.