El Salvador

För resor till El Salvador så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till El Salvador är 565 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till El Salvador. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i El Salvador och att platsen i El Salvador är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i El Salvador beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för El Salvador för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag565 SEK
Halv dag282 SEK (50%)
Efter tre månader395 SEK (70%) per hel dag
Efter två år282 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon282 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för El Salvador under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om El Salvador

El Salvador, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden SV. Under ett besök i El Salvador kan det vara värt att besöka huvudstaden San Salvador. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till El Salvador kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Amerikansk dollar och har valutakoden USD.