Panama

För resor till Panama så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Panama är 682 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Panama. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Panama och att platsen i Panama är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Panama beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Panama för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag682 SEK
Halv dag341 SEK (50%)
Efter tre månader477 SEK (70%) per hel dag
Efter två år341 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon341 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Panama under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Panama

Panama, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden PA. Under ett besök i Panama kan det vara värt att besöka huvudstaden Panama City. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Panama kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Amerikansk dollar och har valutakoden USD.