Panama

För resor till Panama så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Panama är 520 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Panama. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Panama och att platsen i Panama är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Panama beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Panama för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag520 SEK
Halv dag260 SEK (50%)
Efter tre månader364 SEK (70%) per hel dag
Efter två år260 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon260 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Panama under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Panama

Panama, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden PA. Under ett besök i Panama kan det vara värt att besöka huvudstaden Panama City. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Panama kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Amerikansk dollar och har valutakoden USD.