Nicaragua

För resor till Nicaragua så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Nicaragua är 470 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Nicaragua. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Nicaragua och att platsen i Nicaragua är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Nicaragua beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Nicaragua för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag470 SEK
Halv dag235 SEK (50%)
Efter tre månader329 SEK (70%) per hel dag
Efter två år235 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon235 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Nicaragua under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Nicaragua

Nicaragua, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden NI. Under ett besök i Nicaragua kan det vara värt att besöka huvudstaden Managua. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Nicaragua kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Córdoba och har valutakoden NIO.