Nicaragua

För resor till Nicaragua så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Nicaragua är 542 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Nicaragua. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Nicaragua och att platsen i Nicaragua är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Nicaragua beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Nicaragua för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag542 SEK
Halv dag271 SEK (50%)
Efter tre månader379 SEK (70%) per hel dag
Efter två år271 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon271 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Nicaragua under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Nicaragua

Nicaragua, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden NI. Under ett besök i Nicaragua kan det vara värt att besöka huvudstaden Managua. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Nicaragua kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Córdoba och har valutakoden NIO.