Mexiko

För resor till Mexiko så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Mexiko är 668 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Mexiko. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Mexiko och att platsen i Mexiko är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Mexiko beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Mexiko för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag668 SEK
Halv dag334 SEK (50%)
Efter tre månader467 SEK (70%) per hel dag
Efter två år334 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon334 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Mexiko under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Mexiko

Mexiko, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden MX. Under ett besök i Mexiko kan det vara värt att besöka huvudstaden Mexico City. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Mexiko kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Mexikansk peso och har valutakoden MXN.