Mexiko

För resor till Mexiko så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Mexiko är 315 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Mexiko. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Mexiko och att platsen i Mexiko är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Mexiko beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Mexiko för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag315 SEK
Halv dag157 SEK (50%)
Efter tre månader220 SEK (70%) per hel dag
Efter två år157 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon157 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Mexiko under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Mexiko

Mexiko, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden MX. Under ett besök i Mexiko kan det vara värt att besöka huvudstaden Mexico City. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Mexiko kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Mexikansk peso och har valutakoden MXN.