Jamaica

För resor till Jamaica så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Jamaica är 399 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Jamaica. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Jamaica och att platsen i Jamaica är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Jamaica beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Jamaica för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag399 SEK
Halv dag199 SEK (50%)
Efter tre månader279 SEK (70%) per hel dag
Efter två år199 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon199 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Jamaica under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Jamaica

Jamaica, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden JM. Under ett besök i Jamaica kan det vara värt att besöka huvudstaden Kingston. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Jamaica kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Jamaicansk dollar och har valutakoden JMD.