Haiti

För resor till Haiti så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Haiti är 789 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Haiti. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Haiti och att platsen i Haiti är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Haiti beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Haiti för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag789 SEK
Halv dag394 SEK (50%)
Efter tre månader552 SEK (70%) per hel dag
Efter två år394 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon394 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Haiti under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Haiti

Haiti, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden HT. Under ett besök i Haiti kan det vara värt att besöka huvudstaden Port-au-Prince. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Haiti kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Amerikansk dollar och har valutakoden USD.