Honduras

För resor till Honduras så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Honduras är 490 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Honduras. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Honduras och att platsen i Honduras är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Honduras beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Honduras för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag490 SEK
Halv dag245 SEK (50%)
Efter tre månader343 SEK (70%) per hel dag
Efter två år245 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon245 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Honduras under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Honduras

Honduras, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden HN. Under ett besök i Honduras kan det vara värt att besöka huvudstaden Tegucigalpa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Honduras kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Lempira och har valutakoden HNL.