Grenada

För resor till Grenada så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Grenada är 706 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Grenada. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Grenada och att platsen i Grenada är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Grenada beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Grenada för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag706 SEK
Halv dag353 SEK (50%)
Efter tre månader494 SEK (70%) per hel dag
Efter två år353 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon353 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Grenada under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Grenada

Grenada, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden GD. Under ett besök i Grenada kan det vara värt att besöka huvudstaden St. George′s. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Grenada kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Östkaribisk dollar och har valutakoden XCD.