Grenada

För resor till Grenada så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Grenada är 698 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Grenada. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Grenada och att platsen i Grenada är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Grenada beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Grenada för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag698 SEK
Halv dag349 SEK (50%)
Efter tre månader488 SEK (70%) per hel dag
Efter två år349 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon349 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Grenada under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Grenada

Grenada, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden GD. Under ett besök i Grenada kan det vara värt att besöka huvudstaden St. George′s. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Grenada kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Östkaribisk dollar och har valutakoden XCD.