Kuba

För resor till Kuba så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Kuba är 416 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Kuba. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kuba och att platsen i Kuba är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kuba beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kuba för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag416 SEK
Halv dag208 SEK (50%)
Efter tre månader291 SEK (70%) per hel dag
Efter två år208 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon208 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kuba under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kuba

Kuba, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden CU. Under ett besök i Kuba kan det vara värt att besöka huvudstaden Havana. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kuba kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kubansk peso och har valutakoden CUP.