Costa Rica

För resor till Costa Rica så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Costa Rica är 772 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Costa Rica. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Costa Rica och att platsen i Costa Rica är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Costa Rica beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Costa Rica för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag772 SEK
Halv dag386 SEK (50%)
Efter tre månader540 SEK (70%) per hel dag
Efter två år386 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon386 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Costa Rica under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Costa Rica

Costa Rica, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden CR. Under ett besök i Costa Rica kan det vara värt att besöka huvudstaden San José. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Costa Rica kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Costaricansk colón och har valutakoden CRC.