Kanada

För resor till Kanada så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Kanada är 1009 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Kanada. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kanada och att platsen i Kanada är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kanada beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kanada för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag1009 SEK
Halv dag504 SEK (50%)
Efter tre månader706 SEK (70%) per hel dag
Efter två år504 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon504 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kanada under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kanada

Kanada, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden CA. Under ett besök i Kanada kan det vara värt att besöka huvudstaden Ottawa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kanada kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kanadensisk dollar och har valutakoden CAD.