Kanada

För resor till Kanada så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Kanada är 654 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Kanada. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kanada och att platsen i Kanada är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kanada beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kanada för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag654 SEK
Halv dag327 SEK (50%)
Efter tre månader457 SEK (70%) per hel dag
Efter två år327 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon327 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kanada under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kanada

Kanada, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden CA. Under ett besök i Kanada kan det vara värt att besöka huvudstaden Ottawa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kanada kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kanadensisk dollar och har valutakoden CAD.