Kanada

För resor till Kanada så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Kanada är 609 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Kanada. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kanada och att platsen i Kanada är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kanada beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kanada för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag609 SEK
Halv dag304 SEK (50%)
Efter tre månader426 SEK (70%) per hel dag
Efter två år304 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon304 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kanada under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kanada

Kanada, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden CA. Under ett besök i Kanada kan det vara värt att besöka huvudstaden Ottawa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kanada kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kanadensisk dollar och har valutakoden CAD.