Belize

För resor till Belize så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Belize är 467 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Belize. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Belize och att platsen i Belize är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Belize beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Belize för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag467 SEK
Halv dag233 SEK (50%)
Efter tre månader326 SEK (70%) per hel dag
Efter två år233 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon233 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Belize under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Belize

Belize, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden BZ. Under ett besök i Belize kan det vara värt att besöka huvudstaden Belopan. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Belize kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Belizisk dollar och har valutakoden BZD.