Bahamas

För resor till Bahamas så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Bahamas är 1267 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Bahamas. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bahamas och att platsen i Bahamas är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bahamas beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bahamas för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag1267 SEK
Halv dag633 SEK (50%)
Efter tre månader886 SEK (70%) per hel dag
Efter två år633 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon633 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bahamas under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bahamas

Bahamas, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden BS. Under ett besök i Bahamas kan det vara värt att besöka huvudstaden Nassau. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bahamas kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Bahamansk dollar och har valutakoden BSD.