Barbados

För resor till Barbados så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Barbados är 834 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Barbados. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Barbados och att platsen i Barbados är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Barbados beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Barbados för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag834 SEK
Halv dag417 SEK (50%)
Efter tre månader583 SEK (70%) per hel dag
Efter två år417 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon417 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Barbados under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Barbados

Barbados, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden BB. Under ett besök i Barbados kan det vara värt att besöka huvudstaden Bridgetown. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Barbados kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Barbadisk dollar och har valutakoden BBD.