Nederländska Antillerna

För resor till Nederländska Antillerna så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Nederländska Antillerna är 754 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Nederländska Antillerna. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Nederländska Antillerna och att platsen i Nederländska Antillerna är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Nederländska Antillerna beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Nederländska Antillerna för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag754 SEK
Halv dag377 SEK (50%)
Efter tre månader527 SEK (70%) per hel dag
Efter två år377 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon377 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Nederländska Antillerna under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Nederländska Antillerna

Nederländska Antillerna, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden AN. Under ett besök i Nederländska Antillerna kan det vara värt att besöka huvudstaden Willemstad. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Nederländska Antillerna kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Antillergulden och har valutakoden ANG.