Antigua och Barbuda

För resor till Antigua och Barbuda så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Antigua och Barbuda är 814 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Antigua och Barbuda. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Antigua och Barbuda och att platsen i Antigua och Barbuda är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Antigua och Barbuda beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Antigua och Barbuda för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag814 SEK
Halv dag407 SEK (50%)
Efter tre månader569 SEK (70%) per hel dag
Efter två år407 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon407 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Antigua och Barbuda under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda, som är ett av länderna i Nordamerika, har landskoden AG. Under ett besök i Antigua och Barbuda kan det vara värt att besöka huvudstaden St. John′s. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Antigua och Barbuda kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Östkaribisk dollar och har valutakoden XCD.