Lettland

För resor till Lettland så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Lettland är 499 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Lettland. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Lettland och att platsen i Lettland är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Lettland beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Lettland för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag499 SEK
Halv dag249 SEK (50%)
Efter tre månader349 SEK (70%) per hel dag
Efter två år249 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon249 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Lettland under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Lettland

Lettland, som är ett av länderna i Europa, har landskoden LV. Under ett besök i Lettland kan det vara värt att besöka huvudstaden Riga. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Lettland kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.