Luxemburg

För resor till Luxemburg så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Luxemburg är 977 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Luxemburg. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Luxemburg och att platsen i Luxemburg är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Luxemburg beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Luxemburg för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag977 SEK
Halv dag488 SEK (50%)
Efter tre månader683 SEK (70%) per hel dag
Efter två år488 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon488 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Luxemburg under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Luxemburg

Luxemburg, som är ett av länderna i Europa, har landskoden LU. Under ett besök i Luxemburg kan det vara värt att besöka huvudstaden Luxemburg. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Luxemburg kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.