Litauen

För resor till Litauen så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Litauen är 599 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Litauen. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Litauen och att platsen i Litauen är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Litauen beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Litauen för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag599 SEK
Halv dag299 SEK (50%)
Efter tre månader419 SEK (70%) per hel dag
Efter två år299 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon299 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Litauen under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Litauen

Litauen, som är ett av länderna i Europa, har landskoden LT. Under ett besök i Litauen kan det vara värt att besöka huvudstaden Vilnius. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Litauen kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.