Litauen

För resor till Litauen så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Litauen är 386 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Litauen. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Litauen och att platsen i Litauen är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Litauen beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Litauen för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag386 SEK
Halv dag193 SEK (50%)
Efter tre månader270 SEK (70%) per hel dag
Efter två år193 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon193 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Litauen under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Litauen

Litauen, som är ett av länderna i Europa, har landskoden LT. Under ett besök i Litauen kan det vara värt att besöka huvudstaden Vilnius. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Litauen kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.