Litauen

För resor till Litauen så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Litauen är 497 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Litauen. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Litauen och att platsen i Litauen är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Litauen beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Litauen för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag497 SEK
Halv dag248 SEK (50%)
Efter tre månader347 SEK (70%) per hel dag
Efter två år248 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon248 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Litauen under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Litauen

Litauen, som är ett av länderna i Europa, har landskoden LT. Under ett besök i Litauen kan det vara värt att besöka huvudstaden Vilnius. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Litauen kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.