Liechtenstein

För resor till Liechtenstein så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Liechtenstein är 864 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Liechtenstein. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Liechtenstein och att platsen i Liechtenstein är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Liechtenstein beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Liechtenstein för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag864 SEK
Halv dag432 SEK (50%)
Efter tre månader604 SEK (70%) per hel dag
Efter två år432 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon432 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Liechtenstein under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Liechtenstein

Liechtenstein, som är ett av länderna i Europa, har landskoden LI. Under ett besök i Liechtenstein kan det vara värt att besöka huvudstaden Vaduz. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Liechtenstein kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Schweizisk franc och har valutakoden CHF.