Italien

För resor till Italien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Italien är 620 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Italien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Italien och att platsen i Italien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Italien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Italien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag620 SEK
Halv dag310 SEK (50%)
Efter tre månader434 SEK (70%) per hel dag
Efter två år310 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon310 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Italien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Italien

Italien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden IT. Under ett besök i Italien kan det vara värt att besöka huvudstaden Rom. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Italien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.