Island

För resor till Island så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Island är 1064 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Island. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Island och att platsen i Island är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Island beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Island för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag1064 SEK
Halv dag532 SEK (50%)
Efter tre månader744 SEK (70%) per hel dag
Efter två år532 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon532 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Island under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Island

Island, som är ett av länderna i Europa, har landskoden IS. Under ett besök i Island kan det vara värt att besöka huvudstaden Reykjavik. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Island kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Isländsk krona och har valutakoden ISK.