Irland

För resor till Irland så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Irland är 710 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Irland. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Irland och att platsen i Irland är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Irland beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Irland för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag710 SEK
Halv dag355 SEK (50%)
Efter tre månader496 SEK (70%) per hel dag
Efter två år355 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon355 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Irland under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Irland

Irland, som är ett av länderna i Europa, har landskoden IE. Under ett besök i Irland kan det vara värt att besöka huvudstaden Dublin. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Irland kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.