Kroatien

För resor till Kroatien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Kroatien är 415 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Kroatien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kroatien och att platsen i Kroatien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kroatien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kroatien för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag415 SEK
Halv dag207 SEK (50%)
Efter tre månader290 SEK (70%) per hel dag
Efter två år207 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon207 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kroatien under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kroatien

Kroatien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden HR. Under ett besök i Kroatien kan det vara värt att besöka huvudstaden Zagreb. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kroatien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kroatisk kuna och har valutakoden HRK.