Kroatien

För resor till Kroatien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Kroatien är 413 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Kroatien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kroatien och att platsen i Kroatien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kroatien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kroatien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag413 SEK
Halv dag206 SEK (50%)
Efter tre månader289 SEK (70%) per hel dag
Efter två år206 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon206 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kroatien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kroatien

Kroatien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden HR. Under ett besök i Kroatien kan det vara värt att besöka huvudstaden Zagreb. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kroatien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kroatisk kuna och har valutakoden HRK.