Grekland

För resor till Grekland så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Grekland är 639 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Grekland. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Grekland och att platsen i Grekland är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Grekland beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Grekland för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag639 SEK
Halv dag319 SEK (50%)
Efter tre månader447 SEK (70%) per hel dag
Efter två år319 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon319 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Grekland under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Grekland

Grekland, som är ett av länderna i Europa, har landskoden GR. Under ett besök i Grekland kan det vara värt att besöka huvudstaden Aten. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Grekland kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.