Storbritannien

För resor till Storbritannien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Storbritannien är 692 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Storbritannien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Storbritannien och att platsen i Storbritannien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Storbritannien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Storbritannien för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag692 SEK
Halv dag346 SEK (50%)
Efter tre månader484 SEK (70%) per hel dag
Efter två år346 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon346 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Storbritannien under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Storbritannien

Storbritannien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden GB. Under ett besök i Storbritannien kan det vara värt att besöka huvudstaden London. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Storbritannien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Brittiskt pund och har valutakoden GBP.