Frankrike

För resor till Frankrike så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Frankrike är 935 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Frankrike. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Frankrike och att platsen i Frankrike är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Frankrike beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Frankrike för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag935 SEK
Halv dag467 SEK (50%)
Efter tre månader654 SEK (70%) per hel dag
Efter två år467 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon467 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Frankrike under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Frankrike

Frankrike, som är ett av länderna i Europa, har landskoden FR. Under ett besök i Frankrike kan det vara värt att besöka huvudstaden Paris. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Frankrike kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.