Finland

För resor till Finland så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Finland är 700 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Finland. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Finland och att platsen i Finland är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Finland beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Finland för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag700 SEK
Halv dag350 SEK (50%)
Efter tre månader489 SEK (70%) per hel dag
Efter två år350 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon350 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Finland under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Finland

Finland, som är ett av länderna i Europa, har landskoden FI. Under ett besök i Finland kan det vara värt att besöka huvudstaden Helsingfors. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Finland kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.