Spanien

För resor till Spanien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Spanien är 590 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Spanien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Spanien och att platsen i Spanien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Spanien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Spanien för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag590 SEK
Halv dag295 SEK (50%)
Efter tre månader413 SEK (70%) per hel dag
Efter två år295 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon295 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Spanien under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Spanien

Spanien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden ES. Under ett besök i Spanien kan det vara värt att besöka huvudstaden Madrid. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Spanien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.